Tips til en ekstra morsom barnebursdag

Skal du arrangere barnebursdag? Slipp kreativiteten løs med godteri! Her får du våre beste tips til hvordan du kan gjøre bursdagen til en skikkelig fest ved hjelp av smågodt.

Omsider har dagen kommet. Barnebursdagen skal arrangeres, og du merker kanskje at stresset melder seg. Hva skal temaet være, hvordan skal vi pynte, hva må handles og bakes og hvordan skal vi få tid til alt? Heldigvis trenger det ikke å være sånn.

Tipsene som gjør barnebursdagen til en fest
Å arrangere barnebursdag skal være gøy for både store og små, og det trenger heller ikke å være spesielt tidskrevende eller vanskelig å lage noe som imponerer. Bruker du smågodt blir det i tillegg ekstra morsomt for barna. Her har vi samlet våre 13 beste tips – så enten du ønsker å gjøre mye eller bare er på utkikk etter enkle og smarte tips som imponerer gjestene, finner du inspirasjon her:

Bordsplassering_Bursdag_750x450.jpg

Tips 1: Ekstra populær bordpynt

En fin måte å gjøre litt ekstra ut av barnebursdagen på, er gjennom pyntingen, og da spesielt bordpynten. Bruk kjærlighet på pinne som bordkort ved å feste en lapp med navnet til barnet på kjærligheten, eller strø smågodt på bordet og la dette være bordpynten. Du kan også fylle små isbegre med smågodt, og sette disse oppå hverandre slik at de danner et godteritårn.
Snop Lollipops selges i poser á 20 stk kjærlighet på pinne.

 

Tips 2: Godtepose med en vri

Den klassiske godteposen kjenner nok de fleste til, men har du prøvd å bruke kremmerhus? I tillegg til å se penere ut, gjør den skrå formen til kremmerhusene at posen ser fullere ut - til tross for at den egentlig inneholder samme mengde. Smart, ikke sant?

 

Tips 3: Gelé med smågodt


Gelé er en fast følgesvenn i de fleste barnebursdager, men har du prøvd å lage gelé med godteribiter? Kjøp gelepulver i butikken, og følg anvisningen på pakken. Sett blandingen kaldt, slik at den såvidt stivner. Etter ca. 20 minutter stikker du biter med smågodt ned i geleen, før du setter formen tilbake i kjøleskapet. Geleen er klar etter 1-2 timer. Tips: Lag gelé med smågodt i porsjonstørrelser ved å fordele blandingen i glass eller andre egnede former. 

 

Godterikake_750x450.jpg

Tips 4: Lag Godterikake


En annen kake som virkelig har gått viralt på nett den siste tiden, er godterikaken. Den populære kaken består hovedsakelig av en sjokoladekake i langpannekake eller springform, toppet med glasur og store mengder smågodt. Enkelt, gøy og veldig godt. Godterikake er en stor favoritt i alle barnebursdager, og veldig enkel å lage. 

 

Tips 5: Fiske godteposer


Å fiske etter godteposer er en gammel klassiker som aldri går av moten – og det med god grunn. Heng en duk eller et laken over en dør eller et rekkverk. La barna prøve fiskelykken etter tur, ved å la dem kaste en snor med en klesklype over duken. På baksiden skjuler det seg en voksen som henger godteposer på kroken og drar litt i snøret slik at barnet skjønner at det napper.

Tips: Gjør leken ekstra morsom ved å la noen av barna få en grønnsak, en tegnet fisk eller en sko på sitt første fiskeforsøk. Disse får selvfølgelig lov til å prøve fiskelykken igjen, slik at alle er garantert en godtepose før leken er omme.

 

Tips 6: Skattejakt med godteposer som premie


Enten du arrangerer bursdag med sjørøvertema eller noe helt annet: Skattejakt er alltid en slager hos de minste. Gjem godteposer rundt om i huset, hagen eller leiligheten, og lag skattekart med hint som barna kan bruke for å finne dem. Her kan du gjøre det så enkelt eller avansert som du selv ønsker, og det er kun fantasien (og tiden) som setter grenser.

 

Tips 7: Hjemmelaget piñata


Piñata er en morsom aktivitet som både barn og voksne kommer til å elske. Det anbefales å slå på piñataen utendørs, slik at både pyntegjenstander og andre gjester kan stå i god avstand fra den som skal slå. Ferdige piñataer fåes kjøpt i de fleste leke-, hobby- eller festbutikker, men det er også mulig å lage det selv.

 

Tips 8: Piñata-kake

Dersom du ikke har tid eller ork til å lage din egen piñata, kan du prøve denne artige varianten.

Slik gjør du det:
Bak en valgfri kake i høy og rund form, og la den avkjøles helt. Når kaken er avkjølt, skjærer du av toppen og legger den til side. Grav deretter en grop i midten av kaken, og fyll denne med smågodt etter eget ønske. Vi foreslår fargepletter, bærmix eller fruktsmokker, men velg det som passer best til den kaken du velger å bake. Når kaken er fylt, legger du toppen tilbake og pynter kaken med glasur eller smørkrem. Topp gjerne kaken med passende smågodt.

Tips: Fyllet som blir til overs kan du bruke til å lage cake-pops med godteristrøssel. Slik gjør du det: Smuldre kakefyllet med hendene eller en stavmikser, og bland smulene sammen med glasur. Form massen til små kuler og sett disse i kjøleskapet til de stivner. Stikk deretter små trepinner inn i kulene, dypp de i glasur og topp med valgfritt smågodt.  

 

Muffins_750x450.jpg

 

Tips 9: Muffins med en hemmelighet


Hva er gjemt inni her, da? Overrask gjestene med piñata-muffins. Liker du ideen om piñata-kake, men foretrekker muffins? Lag piñata-muffins i stedet!

Slik gjør du det:
Bak muffins etter din favorittoppskrift, og la de avkjøles helt på en rist. Når muffinsene er avkjølte, kutter du av en liten del av toppen og graver ut noe av innmaten. Fyll muffinsene med smågodt etter eget ønske, og legg tilbake toppen slik at godteriet blir gjemt og muffinsene får en jevn overflate. Topp deretter muffinsene med glasur eller smørkrem og pynt med mer smågodt.

 

Tips 10: Popcorn med smågodt


Popcorn er både godt og enkelt å servere i barnebursdag, og er en favoritt hos mange barn. Gleden kan imidlertid fort bli enda større om du lager popcorn med en vri. Her er fem morsomme og smakfulle typer popcorn du kan lage med smågodt.

Her får du oppskrift på:

  • Unicorn popcorn med Bubblizz
  • Jordbærpopcorn med vepsebol
  • Sukkerspinnpopcorn med rosa skumputer
  • Lakrispopcorn med supersalte bananer
  • Karamellpopcorn med vaniljefudge

Her finner du morsomme popcorn oppskrifter

 

Tips 11: Isbar med smågodt


Desserten er for mange et høydepunkt i bursdagsfeiringen. Det er også en del av feiringen det er lett å gjøre litt ekstra stas på uten for mye innsats. Vårt beste tips er å lage en isbar hvor barna selv kan få velge sin favoritt-topping blant ulike typer smågodt.

Slik gjør du det:
Dekk et bord med skåler fulle av ulike typer smågodt, og la barna få hver sin skål med iskrem. La deretter barna på tur få toppe sin egen is med sitt favorittgodteri. Enkelt, imponerende og veldig gøy.

 

Tips 12: Freakshake


Har du hørt om populære «freakshake»? I korte trekk er freakshake en milkshake toppet med alt du kan tenke deg av smågodt, kaker, is og krem. Rett og slett en skikkelig ekstravagant drikk som både er morsom å lage, men også å få servert.

 

Tips 13: Muffins med smågodtpynt


Visste du at smågodt også kan fungere godt som pynt på for eksempel muffins? Dropp kakestrøssel og slå deg i stedet løs med smågodt!