Du trenger:
Sjokoladekake
- 3 stk egg
- 4,5 dl sukker
- 4 ts vaniljesukker
- 5 ss kakao
- 3 ts bakepulver
- 6 dl hvetemel
- 300 g smør
- 3 dl melk
- 0,5 dl sterk kaffe
Glasur
- 100 g smør, romtemperert
- 6 ss sterk kaffe
- 2 ss kakao
- 3 ts vaniljesukker
- 300 g melis
Pynt
Masse forskjellig smågodt!
Slik gjør du det:
- Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Pisk sukker og egg til en luftig eggedosis.
- Smelt smør og avkjøl litt før du blander inn melken.
- Bland vaniljesukker, kakao, bakepulver og hvetemel i en egen bakebolle. Sikt litt og litt av blandingen inn i eggedosisen mens du vender forsiktig.
- Tilsett smørblandingen i kakerøren og rør forsiktig sammen.
- Smør en stor langpanne (30 x 40 cm) med nøytral olje eller smør, eller legg et bakeark i bunnen. Hell deretter kakerøren over i langpannen.
- Stek kaken i 30-40 minutter på ovnens nederste rille. Husk å sjekke kaken underveis. Mot slutten av steketiden kan du bruke en trepinne for å se om kaken er gjennomstekt.
- Mens kaken avkjøles, lager du glasuren. MIks romtemperert smør, kaffe, kakaopulver, vaniljesukker og melis godt sammen i en bolle til glasuren er glatt og fin.
- Fordel glasuren utover kaken og pynt med masse forskjellige typer godteri.