Slik lager du godterikake til bursdagsfesten

Sjokoladekake i langpanne er en fast bursdagsfavoritt for mange, men har du prøvd denne populære varianten som er toppet med masse smågodt?

Godterikake_750x450.jpg

 

 

Du trenger:

Sjokoladekake

  • 3 stk egg
  • 4,5 dl sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 5 ss kakao
  • 3 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 300 g smør
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sterk kaffe

 

Glasur

  • 100 g smør, romtemperert
  • 6 ss sterk kaffe
  • 2 ss kakao
  • 3 ts vaniljesukker
  • 300 g melis

Pynt
Masse forskjellig smågodt!

 

Slik gjør du det:

  1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Pisk sukker og egg til en luftig eggedosis.
  3. Smelt smør og avkjøl litt før du blander inn melken.
  4. Bland vaniljesukker, kakao, bakepulver og hvetemel i en egen bakebolle. Sikt litt og litt av blandingen inn i eggedosisen mens du vender forsiktig.
  5. Tilsett smørblandingen i kakerøren og rør forsiktig sammen.
  6. Smør en stor langpanne (30 x 40 cm) med nøytral olje eller smør, eller legg et bakeark i bunnen. Hell deretter kakerøren over i langpannen.
  7. Stek kaken i 30-40 minutter på ovnens nederste rille. Husk å sjekke kaken underveis. Mot slutten av steketiden kan du bruke en trepinne for å se om kaken er gjennomstekt.
  8. Mens kaken avkjøles, lager du glasuren. MIks romtemperert smør, kaffe, kakaopulver, vaniljesukker og melis godt sammen i en bolle til glasuren er glatt og fin.
  9. Fordel glasuren utover kaken og pynt med masse forskjellige typer godteri.

 

Tips!
Elsker du ideen om godterikake, men foretrekker andre smaker enn sjokolade? Null problem! Godterikake kan lages med den typen kake du selv ønsker og foretrekker, og sjokoladeglasuren kan for eksempel byttes ut med en kremostglasur.